15 februari 2009

Årsberättelse för 2008 - Scout

Foto: Stefan Holling
Vårterminen började som vanligt, vi åkte pulka, skridskor och hade spårningar. Trots den dåliga vintern så lyckades vi underhålla oss bra. Den tidiga våren gjorde att vi var mycket utomhus, så det paddlades och eldades en hel del. I maj så åkte vi till Östervåla. De hade byggt ett tivoli där vi åkte karusell, spelade på chokladhjul och kastade blöta vattensvampar på upphoppande gnottar. Värt att nämna är också en ovanligt blöt och lerig omgång av Fånga flaggan.

På sommaren så åkte tonårspatrullen Gnottarna på tonårsscoutlägret Adventurer08. Det var ett trevligt läger där vi vart blöta, lajvade och träffade trevliga människor från hela Sverige.
Före höstsäsongen började så avsade sig Anders kårchefsuppdraget och efterträddes av Henrik.

Liksom alltid på vid höstterminens start så började en hel hoper med nya små, glada och vilda scouter. Med full kraft drog vi igång med paddling och en hajk uppe vid vindskyddet i Finsholmen. Det var en trevig hajk där det berättades spökhistorier. Många av scouterna trotsade den tidiga kylan och sov ute i vindskyddet i stället för i tältet. Sen så stötte vi på patrull.

Med mörkret kom en mörkerspårning och en filmkväll där Patrik hade samlat ihop en hel hop med roliga klipp som vi fick se och rösta på. Inför julfesten tränades det så att vi kunde avnjuta ett fantastiskt luciatåg, några historier från förr i tiden och en originalteateruppsättning av Snövit och dom sju dvärgarna. På grund av Idolfinaler och klassresor så beslutades det att den traditionella badresan flyttades till i vårterminen.

Det var scoutåret 2008. Ett stort tack till Margareta som har besökt och hjälpt oss på ett väldigt konstruktivt sätt under året.
Henrik Erlandsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar